ادویه خورشتی

ادویه های خورشتی از چه مواردی تشکیل شده اند؟

کلیک کنید تا جزییات بیشتری نمایش داده شود

ادویه‌ها از مهم‌ترین اجزا تشکیل‌دهنده یک غذا هستند. در بسیاری از فرهنگ‌های مختلف مرسوم است که در پخت غذا از ادویه استفاده می‌کنند به طوری که تقریبا در همه غذاها از آن استفاده می‌کنند. ادویه‌ها را حتی می‌توان به عنوان نقطه عطف یک غذا خواند چرا که با رنگ و بویی که به آن می‌بخشد عملا غذای مورد نظر را به شکلی دیگر تبدیل می‌کند.



ادویه خورشتی

ادویه خورشتی تعریف ثابت و مشخصی ندارد و در اصل ترکیبی از ادویه‌های مختلف است که به اندازه‌های مختلف در کنار یکدیگر قرار می گیرند. این نوع از چاشنی‌ها برای تهیه غذاهای خورشتی استفاده می‌شوند و در حقیقت کاربرد آن ها در تهیه خورشت‌ها بسیار معروف است. مناسب‌ترین زمان برای نگهداری ادویه‌های خورشتی تا 18 ماه است.


لیست ادویه خورشتی

ادویه‌های خورشتی بسته به نوع ذائقه و سلیقه افراد انواع مختلفی دارند. به عنوان مثال جنوبی‌ها از یک مدل ترکیب خاص برای تهیه ادویه خورشتی استفاده می کنند. این ترکیبات برای دیگر نواحی متفاوت است. البته در این میان برخی انواع ادویه‌جات ترکیباتی به کل متفاوت دارند. به عنوان مثال ادویه خورشتی اهوازی با حداقل 20 قلم ماده مختلف ترکیباتی کاملا متفاوت دارد.


مواد تشکیل‌دهنده ادویه خورشتی

ادویه خورشتی همانطور که به آن اشاره کردیم انواع مختلفی دارد و تنها از یک ترکیب ثابت در ساختارش استفاده نمی‌کند. اما به طور کل اسکلت‌بندی کلی ادویه خورشتی شامل یک قاشق مربا خوری فلفل سیاه و قرمز به همراه تخم گشنیز سابیده شده است که در کنار این موارد زیره، دارچین و زردچوبه نیز وجود دارد. این ترکیبات در خورشت به عنوان ادویه استفاده می‌شود. ترکیبات دیگری که در کنار این موارد به عنوان ادویه خورشتی استفاده می‌شوند شامل زنجبیل و یا انواع دیگر زیره هستند.


خواص ادویه خورشتی

این نوع از ادویه‌ها فواید مختلفی دارند که تماما وابسته به موادی است که در آن به کار رفته است. ادویه خورشتی سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدانی که در فلفل، زیره و دارچین وجود دارد عامل این خاصیت است. همچنین دارچین به تقویت حافظه و جلوگیری از پارکینسون کمک می‌کند که ویژگی مذکور در فلفل سیاه نیز موجود است.


از دیگر فواید ادویه‌های خورشتی باید به رفع مشکلات گوارشی اشاره کرد. جلوگیری از نفخ، افزایش اشتها و در نهایت کمک به هضم غذا از جمله دیگر خواص ادویه‌های خورشتی است. اگر بخواهیم با جزئیات بیشتر به خواص ادویه‌های خورشتی اشاره کنیم به این موارد می توانیم بپردازیم:


فلفل سیاه: همانطور که گفته شد فلفل های سیاه با آنتی اکسیدان قوی که دارند از بروز بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان جلوگیری می‌کنند و برای تنظیم مکانیسم و سوخت و ساز بدن بسیار موثرند. همچنین در چربی سوزی نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند.



زیره: اما زیره هم از جمله موادی است که سرشار از آنتی اکسیدان است و در برابر رادیکال های آزاد ازسلول ها محاقظت می کند. زیره ها کلسترول خون را کاهش می دهند و به تنظیم قند خون کمک می کنند. همچنین این ماده خاصیت ضد التهابی دارد و بسیار برای دفاع بدن مفید است. مرسوم است برای کاهش دلپیچه نوزادان از زیره به عنوان یک آرام کننده دستگاه گوارش استفاده می شود.



زردچوبه: این ماده هم به مانند دو ماده ذکر شده خاصیت انتی اکسیدانی قوی دارد. همچنین به مانند زیره خاصیت ضد التهابی دارد و در کمک به ایمنی بدن بسیار موثر است.



دارچین: دارچین در بین تمام موارد ذکر شده قوی ترین خاصیت آنتی اکسیدانی را دارد و در نتیجه با آسیب‌های سلولی مقابله می‌کند. دارچین خواص دیگری نیز دارد از جمله ترمیم بافت های آسیب دیده و تنظیم قند خون. این ماده با کمک به مکانیسم ترشح انسولین برای بیماران دیابتی به مانند یک ماده موثر عمل می‌کند.


دارچین


تخم گشنیز: مهم ترین ماده در رفع مشکلات گوارشی که در ادویه خورشتی می توان یافت تخم گشنیز است. این ماده با رفع اسهال و نفخ به انجام فرآیندهای مختلف برای هضم غذا کمک می‌کند. از دیگر فواید تخم گشنیز می توان به افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه چربی سوزی فوق العاده موثر آن اشاره کرد. این ماده با توجه به آن که سرشار از مواد معدنی است به سلامتی قلب و عروق کمک شایانی می‌کند.


تخم گشنیز


کلام آخر

ما در سایت ادویه جات حاج محمد جلالی سعی نمودیم تا پاسخ پرسش ادویه های خورشتی از چه مواردی تشکیل شده اند؟ را به شما عزیزان بگوییم، همچنین شما عزیزان می توانید برای خرید انواع چاشنی های غذا از سایت ما خرید خود را انجام دهدید.

هیچ محصولی در این دسته بندی وجود ندارد.